Mindent a helyére

Mindent a helyére

Az élet minden területén szeretjük, ha a dolgaink a helyükre kerülnek és kényelmesen tudunk élni ezek között. Hasonlóan van ez a pénzügyek területén. Az előző részben arról írtam, miért is fontos a kiadásaink részletes és minden elemre kiterjedő vezetése, most pedig azt ecsetelném, hogyan kell ezeket csoportosítani.

Először is hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy meghatározzuk, milyen tételek azok, amelyek havi rendszerességgel előfordulnak a háztartásunkban. Gondolok itt az olyan számlákra, amelyeket az energiáért, a lakásért vagy éppen a hitelért kell kifizetnünk, de az internet vagy éppen a telefon is ide tartozik. Ezek legtöbbje állandó és azonos nagyságú összeg (a telefonszámla nem mindig), s így minden hónapban ugyanakkora kiadást jelentenek. Emellett az állandó költségek közül vannak olyanok, amelyek negyedévente, félévente vagy évente fizetendőek. Ezek lehetnek például a különféle biztosítások vagy akár a szemétdíj. A költségek ilyen típusát is fontos vezetni és előre jegyezni mikor várható térítésük, akár egy évre előre listát készíteni róluk.

Ami viszont a legfontosabb, hogy a havi fix költségeket felsoroljuk és összeadjuk. Amint ezek összegét megkaptuk, vonjuk ki a bevételeinkből és látni fogjuk, hogy igazából milyen az az összeg, amellyel havi rendszerességgel gazdálkodhatunk. Ezek az elérhető források, amelyeket igyekeznünk kell a leghatékonyabban elosztani az egyes területek közt. Azért margóra megjegyzem, az állandó költségeket is le tudjuk faragni olykor, de erről külön részben szólok.

Tehát amikor a fix költségeket kivontuk a bevételeinkből, akkor kapunk egy összeget, ebből még egy nagyobb hányadot el kell különítenünk az élelmiszerek vásárlására, amelyek nélkül nem tudunk létezni, a többinek pedig a saját és családunk igényeinek kielégítését kell szolgálniuk. Emellett fontos lesz a tartalék képzése, amelyre még a legkisebb anyagi források esetén is törekednünk kell. Erről viszont a jövő héten írok.

Rajkovics Péter