Amikor a kártyavár összedől

Amikor a kártyavár összedől

A 21. század gazdasági forgatagában annyi kártya birtokosai lehetünk, amennyinek csak szeretnénk. Az értékük ugyanakkor egyre csekélyebb, mert a legtöbb már csak ígéreteket tartalmaz, nem pedig pénzt. Sőt, azok a bank által nyújtottak elég szépen le is húzhatnak bennünket havonta.

A hitelkártyák világában pedig lépten-nyomon arra ösztönöznek bennünket, hogy ne vigyünk magunkkal készpénzt, sokkal egyszerűbb a terminálon keresztül fizetni. Igaz, a szlovákiai üzletek műszaki színvonala nem nevezhető a legmagasabbnak, ezért nap mint nap tapasztalhatjuk, nem működik a gép, vagy ami sokkal kellemetlenebb, többször is lehúzza az adott összeget. Közben pedig kevés szó esik arról, hogy leginkább csupán az a cél, hogy a kevesebb nyomtatott bankó helyett csak bitekben létező pénz segítségével valósuljon meg az üzlet. Az elmúlt években a szoftverek fejlődésével pedig az is lehetővé vált, hogy a különböző vásárlói kártyáknak köszönhetően a vállalatok tökéletesen megismerjék a szokásainkat.

Mi pedig örülünk, hogy kedvezményeket kapunk az általunk kedvelt termékre. Közben észre sem vesszük, sokszor a kereskedő többet tud rólunk, mint amennyit szeretnénk. A gazdasági szereplők egy jelentős része ugyanis rájött arra, amire rengeteg fogyasztó még nem.

A tudatosság ugyanis a piacgazdaságban alapfeltétel a boldoguláshoz. Minél hamarabb tudatosítjuk ezt mindennapjainkban, annál könnyebb lesz a kevéssel is ésszerűen gazdálkodni. Ettől persze a nehézségek nem oldódnak meg, csupán egyszerűbb lesz őket elviselni.