Felvidéki siker a magyarországi vállalkozók között

Felvidéki siker a magyarországi vállalkozók között

Második alkalommal rendezték meg a magyarországi KKVHÁZ Megyék Versenyét, amelyen idén határon túli csapatok is indulhattak. A felvidékiek kiválóan teljesítettek, a 26 induló együttesből a harmadik helyen végeztek.

Már a szerdai döntőt megelőző internetes selejtezőkön is a kreativitás fejlesztése volt a szervezők célja. A döntő a NAV dísztermében zajlott, a legjobb 19 alakulat részvételével. A csapatok olyan feladatokat kaptak, amelyek a termékfejlesztés és innováció szükségességét mutatták be és segítettek megérteni, hogy egy térség tőkevonzó képessége csak a helyi vállalatok és az önkormányzatok összefogásának lehet az eredménye.

A felvidéki együttes (a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala Gazdasági bizottságának tagjaival) mellett Kárpátalja, Erdély-Székelyföld-Partium, a Vajdaság és Eszék-Baranya is ott volt a fináléban és mindannyian kiválóan teljesítettek. A „mijeink” az első fordulóban a csallóközi epres-túrós rétesben rejlő fantasztikus erőt elevenítették fel, a kőszüzet, Jókait és egy „emberközeli” réteskészítést a közönség elé tárva.

A csapat meggyőzte a zsűrit, így a legjobb nyolc közé jutott, majd a második fordulóban a befektetési ösztönzés volt a cél, itt is rendkívül lehengerlően szerepeltek a felvidékiek, s ennek köszönhetően a harmadik helyezést gyűjtötték be, Békés megye és Vajdaság mögött.

Bödők Károly, csapatkapitány kérdésünkre elmondta, a döntőt megelőző két internetes kör alatt remek baráti hangulat alakult ki a csapatban, amely ezt a nagy sikert eredményezte. A kialakult közösséget igyekeznek majd a jövőben a helyi gazdaság fellendítése érdekében mozgósítani és köszönik mindenkinek, aki munkájukat az eddigiekben is támogatta.